Petiție pentru ridicarea vehiculelor oprite neregulamentar

UPDATE 02.12.2015 11.53 În data de 27.11.2015 am primit o informare de la Departamentul de Relații cu publicul al Guvernului României conform căreia solicitarea noastră a fost înregistrată și transmisă spre soluționare către Ministerul Administrației și Internelor.

 

Articol inițial

O dată ce a fost oprita activitatea de ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar am putut constata ce avantaje avea si… ce rau este fara ele. Astfel, Asociatia Metrou Usor a lansat urmatoarea petitie pentru reinceperea acestei activitati in cel mai scurt timp: http://www.petitieonline.com/ridicarea_masinilor_oprite_neregulamentar. Va invitam sa o semnati daca sustineti demersul nostru!

De asemenea, am trimis urmatoarea solicitare catre Directia de Relatii cu Publicul a Guvernului Romaniei:

Către: Guvernul României, Direcția de relații cu publicul
Stimată doamnă / Stimate domn,
Asociația „Metrou Ușor” este o organizație non-guvernamentală ale cărei obiective principale sunt îmbunătățirea condițiilor de transport public și creșterea mobilității urbane din România.
Astfel, din punctul de vedere al obiectivelor și al activităților noastre, am constatat o înrăutățire accentuată a condițiilor de deplasare în marile orașe din țară o dată cu oprirea activității de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar prin declararea acesteia ca fiind ilegală. Această activitate a încetat în toate orașele din România în luna mai 2015, în urma unei hotărâri definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, conform căreia activitatea în cauză trebuie să fie reglementată de autoritățile centrale (și anume, Guvernul României) și nu de celel locale, așa cum fusese până la momentul suspendării.
Asociația „Metrou Ușor” consideră că ridicarea autovehiculelor oprite neregulamentar prezintă o serie de avantaje:
• fluidizarea traficului rutier prin eliberarea primei benzi de circulație, atunci când aceasta este ocupată cu vehicule oprite neregulamentar
• fluidizarea traficului pietonal și de biciclete, atunci când vehiculele sunt oprite neregulamentar pe trotuar și/sau pe pistele pentru bicicliști. Menționăm că staționarea pe trotuar este ilegală indiferent dacă este lăsat spațiu pentru pietoni sau nu, conform cu o decizie a justiției încă din 2012.
• creșterea mobilității vehiculelor de transport în comun, atât prin prevenirea blocării lor, cât și prin deblocarea lor rapidă prin ridicarea imediată a vehiculului care le blochează
• disciplinarea tuturor participanților la trafic prin conștientizarea unor reguli care, dacă sunt încălcate, aduc un disconfort major celui care le încalcă
• crearea unor locuri de muncă în cadrul entităților ce prestează serviciul de ridicare a vehiculelor
Am constatat că, de la oprirea activității de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar, aceste avantaje prezentate mai sus au devenit brusc probleme majore ale orașelor din România.
Așadar, în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Asociația „Metrou Ușor” vă solicită să îi comunicați dacă Guvernul are în vedere această problemă și când se estimează a fi luate primele măsuri concrete privind reluarea în deplină legalitate a activității de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar.Cu deosebită considerație,
Asociația „Metrou Ușor”
Documentul original transmis către guvern este disponibil la următoarea adresă: http://documente.metrouusor.com/petitie_ridicare_masini.pdf . De asemenea, pentru discuții pe această temă, vă invităm pe forum: LINK.
moMsfJ2

One thought on “Petiție pentru ridicarea vehiculelor oprite neregulamentar

  1. Faceți pentru PMB și o petiție prin care să cereți sancționarea bicicliștilor ce rulează călare pe biciclete pe trecerile de pietoni făcând slalom printre ei și periclitând siguranța circulației pietonilor pe trecerile de pietoni.Nu mai putem traversa în condiții de siguranță din cauza lor.Pe trecerea de pietoni de pe Șoseaua Pavel Kiseleff de la intrarea în Piața Victoriei aproape zilnic avem de-a face cu astfel de indivizi.Mai e și poliție rutieră în Piața Victoriei și-n loc să ia atitudine să-i tragă pe dreapta să-i sancționeze stă și se uită de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.De mână nu pot să ducă bicicletele de pe un trotuar pe celălalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *